Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Personligt ombud

Personligt ombud är ett språkrör för personer med psykisk funktionsnedsättning. Det är fristående från myndigheter. Personligt ombud är en frivillig och kostnadsfri verksamhet där det inte krävs någon remiss.

Vad är ett personligt ombud ?

Ombuden arbetar med personligt stöd och samordning av insatser. Det kan handla om ekonomi, sysselsättning, psykiatri, myndighetskontakter eller liknande. Målsättning är att vi tillsammans försöker förbättra din livssituation. Stödet är ett frivilligt och kostnadsfritt och vänder sig till människor över 18 år med psykiska funktionsnedsättningar eller till de som under en längre tid lidit av psykisk ohälsa.

Personligt ombud är ingen myndighet och därför för vi inga journaler. Vi svarar inte för vård och behandling och insatsen är tidsbegränsad.

Vi kan hjälpa dig med mycket men har vissa begränsningar i vårt uppdrag :

  • Vi svarar inte för vård och behandling.
  • Vi beslutar inte om vård och stödinsatser.
  • Vi ersätter inte det arbete som utförs av till exempel god man, förvaltare, boendestöd, personlig assistans eller kontaktperson.
  • Personligt ombud är en möjlighet, men ingen rättighet.

Hur gör jag för att ansöka/komma i kontakt med Personligt ombud?

Du kan själv ta kontakt eller så ber du någon annan om hjälp med kontakten. Kontaktuppgifter finns till höger.

När du gjort en intresseanmälan så träffas vi och du får berätta om din situation och hur du upplever ditt liv samt vad du tänker att jag kan hjälpa till med. Därefter görs en bedömning om du kan få stöd av ett personligt ombud.

Varmt välkommen att höra av dig!

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.