Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Bäckgården i vinterskrud.

Särskilda boenden

I Norsjö kommun finns tre särskilda boenden riktade mot mot personer med stora och omfattande omvårdnadsbehov.


Bäckgården

Är ett särskilt boende som erbjuder heldygnsomsorg i egen lägenhet i Bastuträsk cirka tre mil från Norsjö. Inom boendet finns gemensamma utrymmen för måltider och samvaro. På Bäckgården finns tillgång till personal dygnet runt.

Bäckgården är också utgångspunkt för hemtjänsten i Bastuträskområdet. Vid aktiviteter på Bäckgården har även pensionärer från eget boende möjlighet att delta.

Bostaden

Du har eget kontrakt och betalar månadshyra i förskott. Larm finns installerat i varje lägenhet. Larmet använder du när du är i akut behov av hjälp, det besvaras av personalen som finns stationerade i huset.

Här kan du ladda ner bilder från ett rum, allrum och utomhusmiljö som pdf: Bilder från Bäckgården

Kontaktmannaskap

Varje boende vid Bäckgården erhåller en kontaktman som de anhöriga i första hand kan vända sig till. Det kan gälla ekonomi och andra privata angelägenheter.


Solbacka

Är ett särskilt boende som erbjuder heldygnsomsorg i egen lägenhet. Inom Solbacka finns gemensamma utrymmen för måltider och samvaro. Där finns också personal dygnet runt.

Bostaden

Bostaden består av ett eller två rum, badrum och pentry samt ett förrådsutrymme. Du som boende möblerar själv din lägenhet med egna möbler. Även övrig utrustning som sängkläder, sänglinne, gardiner, gardinstänger, armaturer med mera tar du med själv. Alla lägenheter är utrustade med trygghetslarm, vilket innebär att du vid behov när som helst under dygnet kan tillkalla personal.

Här kan du ladda ner bilder från ett rum, allrum och utomhusmiljö som pdf: Bilder från Solbacka

Kontaktmannaskap

Varje boende har en personal som de anhöriga i första hand kan vända sig till. Det kan gälla generella frågor kring omvårdnad, läkarkontakt och andra privata angelägenheter.


Vinkelbo

Vinkelbo är ett särskilt boende med heldygnsomsorg och personal dygnet runt.

Vinkelbo består av 2 boendeenheter

Avdelning 2 med 8 boendeplatser som är avsett för personer med ett stort omvårdnadsbehov, samt 6 korttidsboendeplatser.

I varje enhet finns ett gemensamt dagrum för måltider och samvaro.

Bostaden

Bostaden består av ett enkelrum. Rummet är möblerat med säng och sängbord, i övrigt möblerar den boende själv. Alla rum är utrustade med trygghetslarm, vilket innebär att den boende vid behov när som helst under dygnet kan tillkalla personal.

Kontaktmannaskap

Varje boende vid Vinkelbo erhåller en kontaktman som de anhöriga i första hand kan vända sig till. Kontaktmannen är en resurs för att få den individuella prägeln på vårdarbetet. Kontaktmannen ska lära känna den boendes situation och behov samt samordna insatserna.

Senast ändrad 19 januari 2024

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.