Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Ekonomiskt stöd

Om du har så lite pengar att du har svårt att klara dig i vardagen, kan du kontakta socialtjänstens individ- och familjeomsorg och ansöka om att få försörjningsstöd. Det betyder att du tillfälligt kan få hjälp med pengar. Försörjningsstöd kallas också socialbidrag.

Du kan bara få stödet om du verkligen behöver det, till exempel om du är arbetslös och inte har några andra inkomster. En socialsekreterare bedömer om du har rätt till försörjningsstöd. I så fall kan du få pengar till det allra viktigaste, så att du bland annat kan betala för mat, bostad, kläder, tvål och tandkräm.

Om du har stora skulder eller har svårt att få pengarna att räcka varje månad, kan du få hjälp med att planera din ekonomi. Det är Skellefteå kommuns budget- och skuldrådgivare som hjälper till med det. För mer information, se länk till höger.

 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.