Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Elevpraktik, PRAO

På Norsjöskolan finns en plan för hur skolan aktivt ska arbeta med studie- och yrkesvägledning för att elever ska kunna bli mer säker inför kommande studie- och yrkesval.

Bland annat ingår en ökad samverkan med näringslivet, genom exempelvis studiebesök, ”jobbskuggning” och framtidsdagar med studiebesök och workshops, som ett steg i att utveckla studie- och yrkesvägledningen i kommunen. Planen ska vara en röd tråd genom förskola, förskoleklass, särskola och upp till gymnasiet.

På Norsjöskolan har elever i årskurs 8 en praovecka under våren och årskurs 9 har en praovecka under höstterminen. Då får elever möjlighet att prova på arbete inom två av dessa arbetsområden:

– Arbete med människor/djur
– Arbete med maskiner/verktyg
– Arbete inom ett serviceyrke

Både i årskurs åtta och nio har du som elev möjlighet att söka dig både inom Norsjö kommun och utanför kommunen. Kontakta den arbetsplats som intresserar dig och fråga om du kan få tillbringa din prao där. Prao kan utgöra ett viktigt underlag då du sen ska söka vidare till gymnasiet.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.