Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Yrkesvux

Yrkesvux är yrkesinriktade kurser på gymnasial nivå inom den kommunala vuxenutbildningen. Syftet med satsningen är att motverka brist på personer med en yrkesutbildning och nå de grupper som saknar gymnasieutbildning med yrkesinriktning, eller har en gymnasial yrkesutbildning som behöver kompletteras.


Vem får delta i yrkesvux?

Satsningen på yrkesvux riktar sig till de grupper som saknar gymnasieutbildning eller har behov av att ändra yrkesbana. Även nya svenskar som antingen behöver komplettera sin yrkesinriktning eller skaffa sig en helt ny kan delta i yrkesvux.
Tidigare erfarenheter kan valideras.


Vem kan läsa yrkesvux?

Yrkesvux riktar sig främst till de grupper som saknar gymnasieutbildning eller har behov av att ändra yrkesbana. Företräde skall ges till den som oavsett tidigare utbildning har en svag ställning på arbetsmarknaden.


Vad finns det för utbildning i Norsjö?

Undersköterska via Vård- och omsorgscollege

Utbildningen syftar till att ge grundläggande kompetens för arbete inom hälso- och sjukvård samt inom socialtjänst. Efter avslutad utbildning kan du söka arbete som t ex undersköterska, handledare, boendestödjare eller personlig assistent.

Utbildningen är certifierad inom Vård- och omsorgscollege, VOC, vilket innebär att du är garanterad en utbildning som är i enlighet med de krav som branschen och arbetsmarknaden ställer.

Läs mer om utbildningen genom att klicka på följande länk:

Vård och omsorgsutbildning, Norsjö vuxenutbildning

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.