Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Folkhälsa

Välkommen till Norsjö kommuns hemsidor om folkhälsa och folkhälsoarbete!

Världens bästa hälsa 2020

Folkhälsan har alltid legat Norsjöborna varmt om hjärtat. Norsjö kommun har precis som landstinget i Västerbotten målet att medborgarna ska ha världens bästa hälsa.

Allas ansvar

En människas hälsa påverkas av många saker. Uppväxtvillkor, utbildning, livsstil, bostadsförhållanden och ekonomiska resurser – allt inverkar. Men även samhälleliga beslut av olika slag spelar in. Alla som har till uppgift att arbeta för samhällets bästa – regering, myndigheter, kommunen, organisationer och föreningar – har därför ett stort ansvar för folkhälsoarbetet. Även om vuxna individer alltid själva bär huvudansvaret för sin hälsa, kan offentliga sektorn tillsammans med näringsliv och föreningsliv bidra till att så många som möjligt får samma goda förutsättningar att må bra.

Visionen för vårt folkhälsoarbete är :

Norsjö kommun har världens mest hälsofrämjande miljöer och en befolkning med världens bästa hälsa.

Norsjö kommun är bäst på folkhälsoarbete och profilerar sig som en folkhälsokommun.

Norsjö kommun är ett gott föredöme som andra kan lära sig av.

Visst siktar vi högt, men om allt bra som redan görs redan idag kompletteras med förbättringar anpassad till framtidens behov kan vi nå väldigt långt. Vårt mål är att vara en kommun där kropp och själ hinner med. En kommun som är attraktiv att leva i. Det vill säga en kommun där det finns stora möjligheter att må bra.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.