Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Anpassad grundskola

Anpassad grundskola

Den 2 juli 2023 byter grundsärskolan namn till anpassad grundskola.

I den anpassade grundskolan går elever med lindrig utvecklingsstörning men uttrycket utvecklingsstörning ersätts i skollagen av intellektuell funktionsnedsättning och benämningen träningsskola tas bort.

Elevens val tas bort i den anpassade grundskolan. För elever som läser ämnen utökas undervisningstiden i naturorienterande ämnen och samhällsorienterande ämnen i mellan- och högstadiet.

Eleverna får undervisning i samma ämnen som grundskolans elever. Skolan anpassar ämnenas innehåll och omfattning till varje elevs förutsättningar, därför upprättas också en individuell utvecklingsplan för varje elev.

Den anpassade grundskolan innebär liksom andra skolformer nio års skolplikt för alla barn och ungdomar mellan 7 och 16 år. Därutöver har eleverna rätt till ett tionde, frivilligt skolår för att komplettera utbildningen.


 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.