Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Begravning

När du behöver ordna med en begravning kan du välja att göra antingen en borgerlig eller kyrklig begravning.

Vänd dig till en begravningsbyrå för att få hjälp i samband med dödsfall och begravning. För att få hjälp med bouppteckning kan du vända dig till en jurist.

En begravning kan ske på två olika sätt :

Borgerlig begravning med en borgerlig begravningsförrättare.
Kyrklig begravning med en kyrklig begravningsförrättare.

Borgerlig begravning

Vid borgerlig begravning kan du utforma ceremonin som du själv önskar. Du kan själv välja vem som ska vara begravningsförrättare. Begravningen kan ske i begravningskapell eller på annan plats.

Kontakta Svenska kyrkan i Norsjö för att boka begravningskapell.

Kyrklig begravning

Kontakta den församling där begravningen ska äga rum för närmare information om kyrklig begravning. I Norsjö kommun finns endast en församling – Norsjö församling med kyrkor i Norsjö, Bastuträsk och Petiknäs.

Kyrkogårdar och begravningsplatser

Svenska kyrkan i Norsjö sköter Norsjös kyrkogårdar och begravningsplatser. Kontakta dem för information om gravplatser eller skötsel av enskilda gravplatser.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.