Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Grundskola

Byggnationer Norsjö grundskola

Under 2020/2021 genomfördes en omfattande lokalutredning av verksamhetsområde utbildnings lokaler. Den resulterade i ett beslut av Kommunfullmäktige i Norsjö kommun att påbörja arbetet mot en ny fyravdelningsförskola. Parallellt med utredningen genomfördes också undersökningar i K-huset på Norsjö grundskola. Upplevelsen bland personal och elever var att inomhusmiljön var dålig. Beslut fattades om projektering för en nybyggnation på grundskolans område för att ersätta K-huset. Verksamheten har fasat ut K-huset genom att flytta förskoleklass in till Hus C och upphandlat tillfällig modullösning för fritidshemmet. Från årsskiftet 22/23 nyttjas ej K-huset. 

Ny byggnad som ersätter K-huset

Från årsskiftet 2023 finns en modulbyggnad för fritidshemmet uppställd vid Norsjö arena. Modulbyggnaden beräknas användas de kommande fem åren. Under den tiden kommer utredningar kring grundskolans behov av lokaler och vad en nybyggnation ska innehålla för funktioner göras.

 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.