Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Barn och kvinna på väg ner till sjön.

HLT – Hälsa, Lärande, Trygghet

Barn 0–16 år och deras familjer erbjuds ett tidigt och samordnat stöd genom HLT, Hälsa Lärande och Trygghet, för att behov av mer omfattande insatser senare ska minska. HLT består av arbetsgrupper, HLT team, med representanter från för- och grundskola, elevhälsa, socialtjänst, familjecentral/hälsocentral och Kompetenscentrum mödra- och barnhälsovård (BHV).

Målet med samarbetsmodellen är att med gemensamma krafter snabbt ge bästa möjliga stöd för barn och familjer som under en period i livet behöver det. Det kan till exempel handla om att det inte riktigt fungerar i förskolan eller skolan eller att det är saker som är jobbiga i familjen eller med kompisar på fritiden.

Som förälder är det lätt att känna både otillräcklighet och frustration över att ens barn inte har det bra, men faktum är att det är vanligt att familjer någon gång hamnar i den här typen av situationer. Och ju tidigare som familjer får hjälp, desto snabbare är det möjligt att skapa en positiv förändring.

Tillsammans med familjen kommer vi fram till vilket stöd som passar bäst. HLT finns med så länge familjerna själva vill och självklart är det helt frivilligt att delta.

När barn eller föräldrar vill veta mer om HLT kan de vända sig till någon av de professioner som de möter inom förskola, skola, hälso- och sjukvård eller socialtjänst. Kontaktuppgifter finns här intill.


Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.