Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Resor i annan kommun

Den som är beviljad färdtjänst och besöker annan kommun får använda färdtjänst för lokala resor på besöksorten. Socialkontoret utfärdar intyg och biljetter som gäller för resor i annan kommun.

Färdtjänstberättigad person som är folkbokförd i Norsjö kommun kan vid vistelse i annan kommun, ex fritidsboende eller semesterresa, beviljas färdtjänst i vistelsekommunen. Vistelsen skall vara sammanhängande och överstiga sju dagar.

Är vistelsen en vecka ges tillstånd till fyra enkelresor, vid två sammanhängande veckor ges tillstånd till sex enkelresor, vid tre sammanhängande veckor ges tillstånd till åtta enkelresor och vid fyra sammanhängande veckors semester ges tillstånd till tio enkelresor. Är vistelsen en månad ges tillstånd till tolv enkelresor. Andra och tredje månaden ges tillstånd till tio enkelresor per månad.

Enkel resa får ej överskrida en reell kostnad av 400 kronor. Reskostnad utöver denna summa skall betalas av den resande, som har skyldighet att vid beställning av resan informera att kostnader överstigande 400 kronor, skall betalas av den resande själv.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.