Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Brottsförebyggande arbete

Allas ansvar

Den främsta förutsättningen för ett bra brotts-förebyggande arbete är att hela kommunen är med och drar i samma riktning men utifrån våra olika roller. Under denna sida kan du läsa mer om det brottsförebyggande arbetet i Norsjö kommun och hur du själv kan engagera dig i det brottsförebyggande arbetet.

Det brottsförebyggande arbetet är tvärsektoriellt, det är alltså inte upp till bara en förvaltning eller en aktör att ansvara, genomföra eller utveckla detta arbete utan det är ett gemensamt ansvar.

Norsjö kommun har ett samverkansavtal med polisen och samverkar på olika nivåer, som exempelvis i den lokala förebyggargruppen.
Mycket av kommunens och polisen brottsförebyggande arbete är riktat mot ungdomar för att på ett tidigt stadium förhindra att de hamnar i brottslighet.

Brottsförebyggande arbete kan vara både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder. Det kan vara allt från att polisen finns på plats under en fotbollsmatch för att förhindra bråk till att polisen samverkar med kommunen för att minska ungdomsbrottsligheten.

Som enskild individ kan du vara med och hjälpa oss på olika sätt till exempel; vara med och nattvandra, ge dina idéer och synpunkter till oss, informera om du ser något som händer i ditt område, vara med i grannsamverkan.


Medborgarlöften 2024–2025, Norsjö kommun och lokalpolisområdet Skellefteå

Samverkansavtal mellan Norsjö kommun och lokalpolisområdet Skellefteå

Senast ändrad 26 mars 2024

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.