Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Energi och klimat

Kommunen har en rad viktiga roller inom energiområdet. Exempelvis att ansvara för den fysiska planeringen, förvalta fastigheter och vara en lokal miljömyndighet. En annan viktig bit är att erbjuda energi- och klimatrådgivning till både privatpersoner samt små och medelstora företag.

Malå och Norsjö kommuner har ett samarbete med bland annat Lycksele och Åsele kommuner angående energi- och klimatrådgivning.

Rådgivningen är en kostnadsfri och kommersiellt oberoende tjänst som riktar sig till hushåll, företag, bostadsrättsföreningar och organisationer. Rådgivning kan ske via telefon, e-post eller personligt besök.


Vad är kommunens energi- och klimatrådgivare ?

Kommunen erbjuder kostnadsfri energirådgivning för privatpersoner, småföretag, organisationer och föreningar.

Den kommunala energi- och klimatrådgivning uppgift är att ge oberoende råd till konsumenter och förstärka arbete i de lokala och regionala nätverken för energi och klimat frågor. Från 1 januari 2009 ingår även transporter av personer och gods i uppdraget.

Energi- och klimatrådgivning rör information/kunskap om :

  • Bidrag
  • Energiomställning
  • Tips för effektivare energianvändning och energianvändning
  • Klimatpåverkan av olika energisystem samt tranporter av personer och gods
  • Kontakta klimat- och enerigrådgivaren via telefon eller mejl för att boka in en tid för rådgivning.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.