Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Bredbandsutbyggnad

Områden där bredbandsutbyggnad sker 2022 :

– Gissträsk, Lidbränna, Ulriksdal och Brännliden
– Rålund
– Svanheden, Udden
– Bastuträsk by
– Torpet, Reningsverksvägen och Bolidsgatan i Bastuträsk norra del.


Uppgradering och utbyggnad av stadsnätet i Bastuträsk

I Bastuträsk kommer det befintliga bredbandet bytas ut mot ett nytt med bättre kapacitet. De kunder som idag har fiberanslutning kommer att bli kontaktade när utrustning inne i fastigheterna ska bytas ut och berörs inte på annat sätt. Dessutom planeras för utbyggnad i samhället för att möjliggöra för fler att få bredbandsanslutning. Sista anmälningsdatum och slutgiltigt beslut om utbyggnad är 15 maj. Detta arbete kommer då att påbörjas under sommaren.

Har du frågor angående Norsjö Kommuns bredbandsutbyggnad skicka e-post till bredband@norsjo.se eller ring Linda Lidén – Bredbandssamordnare 0918-140 25


Norsjö kommun har i sin bredbandsstrategi antagit målet att 90% av alla kommuninvånare och lokalt verksamma företag inom kommunen ska ha tillgång till bredband med minst 100 Mbit/s senast år 2020. För att nå målet ska utbyggnad av näten göras med fiberteknik i första hand.

”Målet för 2020 var att 95 procent av Sveriges befolkning skulle ha bredband med en hastighet på 100 Mbit/s. Så blev det inte, bara 86 procent hade bredband med den hastigheten.

År 2023 bör hela Sverige ha tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet.

Målet för 2025 innebär att hela Sverige ska ha tillgång till snabbt bredband. 98 procent av alla hushåll och företag i Sverige bör då ha tillgång till 1 Gbit/s år 2025.”

Källa: PTS

Norsjö kommun har fått beviljat stöd för att bygga ut bredbandsnätet med fiber i kommunen både mellan byar och inom byar. Nätet i byarna – områdesnät Norsjö är beviljat EU-stöd för bredbandsutbyggnad i två etapper.

Senast ändrad 3 maj 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.