Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Bredbandsutbyggnad

Områden där bredbandsutbyggnad med statligt stöd slutförts under 2022 :

– Gissträsk, Lidbränna
– Ulriksdal, Brännliden
– Bomarsund
– Petiknäs
– Rålund, Tjärnheden, Norra Svanheden
– Södra Svanheden, Udden
– Bastuträsk by
– Torpet, Reningsverksvägen och Bolidsgatan i Bastuträsk norra del


Uppgradering och utbyggnad av stadsnätet i Bastuträsk

I Bastuträsk byts det befintliga bredbandet ut mot ett nytt med bättre kapacitet. Dessutom genomförs en utbyggnad i samhället för att möjliggöra för fler att få bredbandsanslutning. Arbetet kommer att slutföras innan årsskiftet.

Har du frågor angående Norsjö Kommuns bredbandsutbyggnad skicka e-post till bredband@norsjo.se eller ring Linda Lidén – Bredbandssamordnare 0918-140 25


Norsjö kommun har i sin bredbandsstrategi antagit det nationella målet att 98% av alla kommuninvånare och lokalt verksamma företag inom kommunen ska ha tillgång till bredband med minst 1 Gbit/s senast år 2025.

”Målet för 2020 var att 95 procent av Sveriges befolkning skulle ha bredband med en hastighet på 100 Mbit/s. Så blev det inte, bara 86 procent hade bredband med den hastigheten.

År 2023 bör hela Sverige ha tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet.

Målet för 2025 innebär att hela Sverige ska ha tillgång till snabbt bredband. 98 procent av alla hushåll och företag i Sverige bör då ha tillgång till 1 Gbit/s år 2025.”

Källa: PTS

Norsjö kommun har fått beviljat stöd för att bygga ut bredbandsnätet med fiber i kommunen både mellan byar och inom byar. Nätet i byarna – områdesnät Norsjö är beviljat EU-stöd för bredbandsutbyggnad i två etapper.

Senast ändrad 15 november 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.