Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Kommunal Vuxenutbildning på gymnasial nivå - KomVux

KomVux kan du läsa om du saknar en gymnasieutbildning eller behöver behörighetskomplettera din nuvarande gymnasieutbildning för behörighet till universitet, högskola eller annan utbildning.

KomVux

Motsvarar gymnasieskolans kurser. Det krävs att du har kunskaper motsvarande avklarad grundskola/grundläggande nivå innan du kan söka gymnasiala kurser.
På gymnasial nivå finns ingen platsgaranti. Om det är fler sökande än det finns plats för görs ett urval utifrån gällande prioriteringsregler. En person med kort tidigare utbildning har företräde framför den med en längre utbildning.

Grundläggande behörighet

För grundläggande behörighet krävs
– Examen från ett högskoleförberedande program
– Examen från ett Yrkesprogram (yrkesexamen). Sökanden måste också styrka godkänt betyg i svenska 2 – 3 och engelska 6.

Slutbetyg/Examen

Från och med 1 juli 2012 införs att även studier på KomVux avslutas med en gymnasieexamen:
Högskoleförberedande examen eller Yrkesförberedande examen.

Betyg

Har du sedan tidigare ett slutbetyg/examen från ett gymnasieprogram kan du komplettera ditt betyg ifall de betyg du har inte räcker för att söka in till det högskoleprogram du vill läsa.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.