Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Tillväxtskapande arbete och projekt

Att arbeta i projekt ger möjligheter att utveckla Norsjöbygden och offensivt möta utmaningar som vi står inför. Genom att söka pengar från olika externa finansiärer kan vi arbeta med problem, aktiviteter och insatser som annars inte hade varit möjligt.
Olika finansiärer har inriktning på olika ämnesområden, målgrupper och typer av projektstöd.

Ett projekt är ett uppdrag som utförs av en tillfällig arbetsorganisation för att åstadkomma ett i förväg bestämt resultat.

Projekt är :

  • Tidsbegränsade, har en start och ett slut
  • En satsning där någon eller några tilldelar resurser av något slag, t ex finansiering
  • Unikt då det handlar om att ta fram något som inte gjorts tidigare, det unika kan antingen vara det slutliga resultatet eller det sätt som det arbetas fram
  • En satsning som syftar till att ta fram någonting, att det ska producera ett resultat. Slutresultatet kan vara konkret (t ex en ny produkt eller tjänst) eller mer abstrakt (t ex en organisationsförändring eller en tjänst)

Har du en projektidé, kontakta kommunens utvecklingsstrateg, kontaktuppgifter till höger.

Norsjö kommun arbetar på flera olika sätt med projekt. I vissa projekt är kommunen projektägare och den som driver och ansvarar för projekten medan vi i andra projekt är en samarbetspart eller medfinansiär.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.