Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Golfbanan i Fromheden en fin sommardag.

Idrottsföreningar

Norsjöbygden har många aktiva idrottsföreningar där ungdomsverksamheten utgör grunden både för föreningen men också för barn och ungdomars aktivitet. Det ideella engagemanget är stort.

Här nedan presenteras några av föreningarna som finns. Det finns förstås många fler, i föreningsregistret finns alla registrerade föreningar i kommunen.


Norsjö GK

Norsjö golfklubb utbildar varje säsong ett antal nya golfare med både teori och praktiska övningar. Klubben har i dag ca 190 medlemmar samt ca 300–500 gäster/säsong som spelar på banan i Fromheden. Banan är öppen för spel dygnet runt under sommarhalvåret. Norsjö golfklubb har en bana som håller absolut toppklass bland banorna i Norr- och Västerbotten. Dessutom öppnar banan i Fromheden 3–4 veckor tidigare och stänger ca 4 veckor senare än andra banor i de två nordligaste länen.

Inför säsongen 2017 byggde klubben alternativa tee vilket innebär att banan nu kan spelas som en 18-hålsbana. Inför säsongen 2018 har de också färdigställt orange tee vilket för nybörjare och en del damer gör golfen roligare.

Sommaren 2022 installerade Norsjö golfklubb också ett automatiskt bevattningssystem som kommer att ytterligare förbättra banan i Fromheden.


Norsjö IF

Norsjö IF bedriver idag ungdomsfotboll och seniorfotboll, vi har verksamhet för barn och ungdomar från 6 års ålder.

Vårt representationslag spelar i division 4. 

Vi har ca 140 ungdomar igång i våra olika lag som deltar i seriespel samt diverse olika turneringar. 

Vår verksamhet finansieras genom ideellt arbete, olika arbetsinsatser samt sponsring från lokala företag. 

Föreningen jobbar aktivt med att utbilda ledare för att skapa en bra värdegrund och bra förutsättningar för våra barn och ungdomar på orten. 


Norsjö Hockey Club

Föreningen verkar för att så många ungdomar som möjligt får spela ishockey under sin uppväxt. Norsjö HC har verksamhet från Tre Kronors Hockeyskola upp till junior och seniorlag.

I föreningen finns 170 stycken aktiva deltagare i åldern 2-71 år samt 35 stycken laganknutna ledare.

Norsjö HC erbjuder andra föreningar och förbund möjlighet till träningsläger.


Norsjö volleybollklubb

I föreningen finns 150 stycken aktiva deltagare i åldern 7- 30 år samt 24 stycken laganknutna ledare.

Matcharrangemangen är välbesökta och intresset stort och med cirka 200 i publiken tillhör Norsjö volleys de mest välbesökta i division 1.

Norsjö volley arrangerar både Nattsmashen i samband med jul och nyår samt det kanske mest kända arrangemanget i Norsjö kommun – Norsjö Beach. Norsjö Beach är en beachvolleyturnering som spelas första helgen i augusti. Turneringen lockar drygt 300 spelare varje år.


Norsjö simklubb

I föreningen finns 146 stycken aktiva deltagare i åldern 7- 16 år samt 30 stycken gruppanknutna ledare.

Träningsverksamheten följer Svenska Simförbundets riktlinjer, där förutom simundervisning även ingår undervisning i livräddning.


Solia

Soliabacken drivs ideellt för att främja spontanidrott, utförsåkning.

Backen är lämplig för vanlig utförsåkning och snowboard. Familjebacken, skogsbacken och så kallde tävlingsbacken är pistade områden. Branten är offpist. Backens längd är 400m, nivåskillnad 105m. Pulkor, snowracers, madrasser, med mera hänvisas till backen vid skidstugan.

Det finns ett litet utbud av utrustning att låna gratis för den som vill prova på slalomskidor eller snowboard.

I skidstugans servering kan du köpa lättare lunch, fika och dryck.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.