Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Timvikarie i VikPool

En del av Norsjö kommuns vikarieförmedling sker genom VikPool. Det är en central enhet som arbetar med personalplanering med hjälp av vikariesystemet Time Care Pool. Vi använder bokningssystemet för att tillgodose verksamheternas behov av vikarier. Omsorgen, förskola och fritidshem är de verksamheter som ligger inne i systemet.

Hur fungerar det ?

Du som timvikarie lägger själv in de tider då du kan arbeta i din onlinekalender i systemet. Enheterna som är i behov av vikarier skickar en beställning till VikPool. När en beställning kommer, och du ligger tillgänglig den dagen samt är inskolad på den arbetsplatsen, får du en jobbförfrågan via sms och bokas sedan in för arbete.

Vill du arbeta inom äldreomsorg, hemtjänst och/eller funktionsnedsättningsomsorg i Norsjö kommun ?

Att arbeta som timvikarie innebär att du erbjuds kortare vikariat på olika enheter inom Norsjö kommun, ibland med kort varsel. Du förväntas agera som en god företrädare för kommunen där ditt arbete ska genomsyras av kommunens värdegrund där ledorden är positivitet, professionalitet, engagemang och respektfullhet.

Att arbeta inom vård och omsorg är ett spännande och omväxlande arbete med människan i fokus. Arbetet kräver en god hälsa, fysiskt såväl som psykiskt, samarbetsförmåga, viljan att ta ansvar och flexibilitet. Vi ser gärna att du har en passande utbildning och/eller erfarenhet av vård och omsorgsarbete. Eftersom de flesta vikariaten innebär skiftarbete måste du ha fyllt 18 år. För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra vårddokumentation samt erhålla medicindelegering. För arbete inom hemtjänsten krävs att du har B-körkort.

Låter det här som något för dig ?

Ansök till VikPool. Vi har ett löpande behov av vikarier till våra verksamheter och går igenom inkomna ansökningar i samråd med enhetscheferna. Inför lönesättning är det viktigt att du lämnar in slutbetyg från dina slutförda kurser/utbildningar samt tjänstgöringsintyg från dina tidigare arbeten.

Här kan du fylla i ansökan till VikPool. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Viktigt att tänka på som timvikarie i Time Care Pool

Att själv kunna planera in när du kan arbeta innebär en stor frihet och möjlighet för dig. För att våra system och rutiner ska fungera optimalt är det några saker du måste tänka på:

  • Lägga tillgänglighet – tala om för systemet vilka dagar och tider du kan jobba
  • Ta bort tillgänglighet – om du lagt dig tillgänglig och har fått förhinder ska du ta bort din tillgänglighet
  • Svara på bokningsförfrågningar från oss så snabbt som möjligt – du ska tacka Ja eller Nej på bokningsförfrågan

För att vi ska klara att bemanna våra beställningar inom rimlig tid är det viktigt för oss att dessa rutiner följs och därför måste vi tyvärr avsluta de timvikarier som inte gör det.

Är du inbokad på ett pass och blir sjuk ?

Då ska du sjukanmäla dig till den arbetsplats du är bokad på. Chef eller annan medarbetare skickar då en ny beställning till VikPool och meddelar till VikPool att du blev sjuk.


Användarmanual, blanketter

Här kan du läsa Användarmanual till höger som hjälper dig att navigera rätt i verktyget (pdf).

Här kan du ladda ner sjuklöneblanketten (pdf). 

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.