Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Pedagogisk omsorg

Pedagogisk omsorg erbjuds som ett alternativ till förskola eller fritidshem för barn i åldrarna 1-13 år (till och med årskurs 6).

Pedagogisk omsorg är verksamhet där barn tas omhand i medarbetarens egna hem eller i en särskild lokal. Pedagogisk omsorg vilar på samma värdegrund som förskolan och följer skollagen. Förskolans läroplan är vägledande för pedagogisk omsorg men inte bindande.

Ramtider

Vardagar 06:00-18:00

Verksamheter som bedriver pedagogisk omsorg i Norsjö kommun

Dagbarnvårdare – Agneta Forsberg (Norsjö samhälle)
Humlan (Gumboda)

Skillnader mellan förskola och annan pedagogisk verksamhet

  • Förskolan och fritidshemmet styrs av läroplaner. I annan pedagogisk verksamhet är förskolans läroplan bara vägledande och inte bindande.
  • I förskola och fritidshem ska det finnas högskoleutbildad personal, till exempel förskollärare och fritidspedagoger. I pedagogisk omsorg ska det finnas personal med utbildning eller erfarenhet som gör att de kan tillgodose barnets behov av omsorg och en god pedagogisk verksamhet.
  • I förskola och fritidshem bedrivs undervisning och utbildning.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.