Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Studie- och yrkesvägledning

I skolans uppdrag ingår att ge elever underlag för fortsatt utbildning. Det är studie- och yrkesvägledarens särskilda uppgift att informera och vägleda eleverna inför fortsatt utbildning och yrkesinriktning. Vägledaren ska också vara till stöd för alla som arbetar på skolan med studie- och yrkesorienterande insatser.

Grundskolan har i uppdrag att samverka med gymnasiala utbildningar som eleven fortsätter till. Skolan ska också samverka med arbetsliv och närsamhälle. Alla som arbetar i skolan ska då verka för att utveckla kontakter med kultur-, förenings- och arbetsliv utanför skolan. All personal i skolan ska också motverka sådana begränsningar i elevens studie- och yrkesval som grundar sig på kön, social eller kulturell bakgrund.


Aktuell information från studie- och yrkesvägledare

Praoperioder läsåret 2020/2021
Höstterminen 2020:
9A & 9B vecka 43,
Lovvecka vecka 44.

Vårterminen 2021:
8A & 8B vecka 12
Sportlov vecka 10 och påsklov vecka 14

Senast ändrad 18 augusti 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.