Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Synpunkter och visselblåsarfunktion

Synpunkter

En synpunkt kan vara ett förslag, ett klagomål eller kanske till och med beröm, som du vill framföra till kommunen. Dessa synpunkter kommer att skickas till rätt ställe i kommunen och, om du så vill, besvaras. Du kan också välja att vara anonym men då kan du naturligtvis inte få något svar.

Synpunkter lämnas via vår e-tjänst https://minasidor.norsjo.se/synpunkt

Lämna din synpunkt i ärendebeskrivningen. När du fyllt i sidan klickar du på nästa, då kommer du till en sida där du kan ange dina kontaktuppgifter. Här finns även en ruta att kryssa i om du vill vara anonym, då kommer inga uppgifter om dig att registreras hos oss.

Det här händer sen

Under förutsättning att du inte är anonym, blir du kontaktad inom två arbetsdagar och får bekräftelse på att din synpunkt har kommit till rätt person. Inom tre veckor får du veta vad som har hänt med din synpunkt.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre!

OBS! Möjligheten att lämna synpunkter ersätter inte dina möjligheter att överklaga myndighetsbeslut till förvaltningsrätten.


Visselblåsarfunktion

Välkommen till Norsjö kommuns visselblåsarkanal, som vi har tillsammans med Malå kommun. Tjänsten öppnar den 1 juli 2022.

Här är du välkommen att anmäla olämpligt beteende, både sådant som du misstänker och sådant som du vet.

Allt som känns fel är inte en visselblåsning

Ett personligt klagomål är inte en visselblåsning, det måste röra sig om ett missförhållande av större allmänt intresse. Missförhållandena ska handla om olika olagliga, oetiska eller skadliga aktiviteter som kan påverka andra negativt.

Vill du istället föra en dialog eller lämna en synpunkt till Norsjö kommun? Se ovan.

Vad kan visselblåsning vara?

  • Bedrägeri och korruption
  • Trakasserier, mobbing och diskriminering
  • Överträdelser av hälso- och säkerhetsstandarder
  • Handlingar som skadar miljö och egendom
  • Medvetna lagöverträdelser

Anonymitet

Du förblir totalt anonym när du skickar in en rapport försåvitt du inte frivilligt uppger vem du är. Du behöver inte uppge någon personlig information om dig själv.

Följ länken till visselblåsfunktionen

Riktlinje

Riktlinje för visselblåsarfunktionen i Norsjö kommun

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.