Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Sophämtning

Sopbilen kör en fast rutt var 14:e dag. Behöver ditt kärl tömmas ska det ställas ut, det måste alltså vara tydligt för chauffören att kärlet ska tömmas. Kärlet behöver vara utställt före klockan 05:00 dagen för tömning för att du ska vara säker på att det töms. Handtagen på soptunnorna ska vara vända in mot fastigheten.

Ställ ihop så många kärl som möjligt för att vi ska kunna ha en effektiv sophämtning och ska kunna behålla en av länets lägsta taxor för hushållsavfall.

Vid utebliven hämtning låt soptunnan stå kvar ute. Om hämtning uteblivit vid exempelvis fel på sopbilen så hämtas soporna så fort som möjligt på avvikande tider och dagar.

Matavfall

Regeringen har beslutat att samtliga kommuner i Sverige ska ha infört ett system för att samla in matavfall senast under 2023. I Norsjö kommun införs det nya matavfallssystemet från senare delen av hösten 2022. Du kan läsa mer om matavfallsinsamlingen här: https://www.norsjo.se/matavfall

Senast ändrad 30 december 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.