Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Sophämtning

Sopbilen kör en fast rutt var 14:e dag. Behöver ditt kärl tömmas ska det ställas ut, det måste alltså vara tydligt för chauffören att kärlet ska tömmas. Kärlet behöver vara utställt före klockan 05:00 dagen för tömning. Detta för att du ska vara säker på att sopbilen tömmer det. Handtagen på soptunnorna ska vara vända in mot fastigheten.

Observera att om flera tunnor står tillsammans ska de vara placerade med minst en meters mellanrum.

Låt ditt kärl stå kvar tills det är tömt

Ibland uppstår situationer där soptömningen kan vara försenad till exempel på grund av halka, stora snömängder, röda dagar med inkörning etcetera. Ställ ut ditt kärl på anvisat datum och låt stå tills det är tömt.

Matavfall

Regeringen har beslutat att samtliga kommuner i Sverige ska ha infört ett system för att samla in matavfall senast under 2023. I Norsjö kommun införs det nya matavfallssystemet från senare delen av hösten 2022. Du kan läsa mer om matavfallsinsamlingen här: https://www.norsjo.se/matavfall

Senast ändrad 8 februari 2024

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.