Gå direkt till textinnehållet
Visa meny
Två män i en fiskebåt.

Vattenskoter

I Norsjö kommun är det inte tillåtet att köra vattenskoter. Du får bara köra vattenskoter inom områden där länsstyrelsen i Västerbotten har beslutat om undantag från det generella förbudet och det saknas idag inom Norsjö kommun. Körningen kan upplevas som mycket störande på grund av buller som uppkommer, påverkan på växter- och djur, inte minst för fåglar som häckar nära stränderna och risk för olyckor för badande.

Från och med 1 maj 2022 gäller krav om förarbevis för att framföra vattenskoter. För att kunna utbilda sig och få köra vattenskoter krävs det även att man har fyllt 15 år.

Relaterad information

Länsstyrelsen i Västerbottens län – https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/samhalle/trafik-och-infrastruktur/motortrafik-i-naturen.html#Ankarlanksnoskoter

Vattenskoter på Naturvårdsverkets webbplats https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/friluftsliv/motortrafik-i-naturen/vattenskoter

Vattenskoter på polisens webbplats

https://polisen.se/lagar-och-regler/trafik-och-fordon/vattenskotrar/

Transportstyrelsen – förarbevis för vattenskoter krävs från 1 maj 2022

https://www.transportstyrelsen.se/sv/sjofart/Fritidsbatar/vattenskoter/

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.