Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Hälso- och sjukvård

Region Västerbotten har ansvar för att du som bor i Norsjö kommun ska få en god hälso- och sjukvård. Kommunens ansvar är att ge omsorg, vård och service till de äldre, långvarigt sjuka och funktionshindrade som bor i särskilt boende.

För läkarvård och all övrig hälso- och sjukvård svarar regionen. Det innebär att för de personer som bor i kommunens särskilda boenden har äldreomsorgens sjuksköterskor ansvar för hälso – och sjukvården. För personer som bor i eget boende med hemtjänst är det regionens distriktssköterskor som har det ansvaret.

Vill du har råd och stöd kan du kontakta sjukvårdsrådgivningen dygnet runt. Här får du prata med en erfaren sjuksköterska när du behöver ett medicinskt råd. Samtalet kostar som ett lokalsamtal.

Målet för Norsjös kommuns vård och omsorgsverksamhet är att erbjuda de som så önskar möjlighet att bo kvar hemma och där få den service och hjälp som behövs för det dagliga livet. För den som inte orkar längre eller p.g.a. funktionshinder inte kan bo kvar hemma finns det olika former av boende.

All personal inom vård och omsorg har tystnadsplikt.

I Norsjö kommun är det Region Västerbottens som har hand om sjukvården.

Senast ändrad 28 november 2023

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.