Gå direkt till textinnehållet
Visa meny

Anslutning till Norsjö stadsnät

Norsjö kommun har som policy att erbjuda efteranslutning till stadsnätets fiberinfrastruktur förutsatt att fastigheten ligger inom ett befintligt fiberutbyggt område. Är du intresserad av efteranslutning?  Skicka din intresseanmälan via minasidor.norsjo.se/fiber I mån av tid kommer efteranslutningar genomföras under barmarkssäsongen.

Taxa 1 – För efteranslutning till hus med förberedd kanalisation

Förutsatt att förberedd kanalisation för fiber finns hela vägen till hus eller tomtgräns tas en avgift på 15 000 kronor enligt taxa 1. Material samt inblåsning och svetsning av fiber samt montering av utrustning ingår. Fastighetsägaren gräver själv på sin tomt enligt gällande anvisning.

Taxa 2 – För övrig efteranslutning inom utbyggda områden

En efteranslutning kan erbjudas till stadsnätets fiberinfrastruktur förutsatt att huset ligger inom ett befintligt fibernätområde med uppgraderad kapacitet. Då till en avgift på 24 000 kronor enligt taxa 2.  Ingår grävning upp till 150 meter – därefter självkostnadsprincipen. Förläggning av slang från närmsta kopplingspunkt, grov återställning, inblåsning och svetsning av fiber samt montering av utrustning ingår.

Taxa 3 – För områden som ej är utbyggda

Att ansluta en fastighet till stadsnätet kostar pengar. Grävning, förläggning och etablering av kopplingspunkter, fiber, med mera måste göras oavsett hur många som ansluts i ett område. Därför blir det billigare ju fler som ansluts samtidigt och delar på dessa kostnader. Här erbjuder Norsjö kommun priser enligt självkostnadsprincipen, dock lägst 24 000 kronor enligt taxa 3. Detta innebär att du/ni/förening själv står för kostnaden för att gräva, lägga ner slang och dra in fiber, teckna markavtal med berörda markägare samt återställa marken, allt enligt anvisade gräv- och förläggningsmetoder.

Övriga utbyggnadsprojekt

Områden som ingår i projekt vilka fått statligt stöd för att underlätta utbyggnadskostnader för kommun och medborgare är efter avtalat pris.
Områden som ej är berättigade till statligt stöd följer självkostnadsprincipen likställd med taxa 3.


Taxor och anslutningsavgifter

Taxa 1 inom utbyggt område med förberedd kanalisation
15 000 SEK

Taxa 2 inom utbyggt område
24 000 SEK

Taxa 3 utom utbyggt område
Självkostnadsprincipen (>24 000 SEK)

Intresseanmälan för bredbandsanslutning gör du via Norsjö kommuns E-tjänst.

Senast ändrad 10 november 2022

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår dataskydds-policy.